Meille olet ihminen, et arkisto

Vastaamon tapaus on herättänyt paljon huolta tietoturvasta terapiatyössä ja aivan syystä. Meillä Intohimohuoltamolla olemme toimineet perustamisestamme asti hieman toisin. Meille kerrotut arkaluontoisimmat asiakastiedot ovat täydellisesti hakkereiden ulottumattomissa.

Tietoturva

5.11.2020 | Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, seksologi Jonna Närhi

Tietoturva on meillä Intohimohuoltamolla erittäin tärkeä asia ja olemme panostaneet siihen perustamisestamme lähtien. Pienenä toimijana meillä on mahdollisuus myös toimia vanhanaikaisesti. Terapiavastaanotolla toimimme sen verran henkilökohtaisesti, että merkittävin datan säilytyspaikka kulkee aina mukanani, eikä sinne ole tunkeilijoilla asiaa, nimittäin minun aivoihini.

Meillä kaikki keskustelut asiakkaiden kanssa perustuvat luottamukseen ja meillä on vaitiolovelvollisuus. Lähtökohtaisesti en kirjaa vastaanotollani asiakkaideni kertomia tietoja yhtään mihinkään. Mikäli erityistä tarvetta on ja siihen asiakkaan erikseen antama lupa – muistiinpanot teen käsin ja tuhoan, kun niitä ei enää tarvita.

Olemme tehneet paljon selvitystyötä siihen, että etävastaanottomme työkalut ovat turvallisia ja tieto kulkee täysin salattuna verkon yli.

Muistiinpanoja säilytetään kassakaapissa, kahden lukon takana. Pienenä toimijana muistan asiakkaani ja haluan pitääkin neuvontapalveluni inhimillisenä ja ihmisen kokoisena.

Näin arkaluontoiset tiedot ovat hakkereiden ulottumattomissa.

Meidän kanssamme asiointi on yksilöllistä ja turvallista. Meille sinä olet ihminen, et arkisto. Henkilökohtaiset kertomuksesi eivät päädy mapeiksi serverillemme.

Parisuhde- ja seksuaalineuvoja, seksologi Jonna Närhi

Jonna Närhi
parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, seksologi

Heräsikö ajatuksia? Kerro se meille!

15 + 5 =