Oletko arjessasi vallan kahvassa tai harmaa hiirulainen? Haluatko vaihtelua ja ravistella rooliasi? Kokeile sidontaa. Emme puhu nyt kukkasidonnasta, emmekä liioin partiolaistoiminnasta – vaan eroottisesta sidonnasta.

Kinbaku Intohimohuoltamo

Kinbakua köysimestarin opissa

23.2.2021 | Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, seksologi Jonna Närhi

Kerroin Ilta-Sanomille köysileikeistä, ennen kaikkea kinbakusta. Kinbaku tarkoittaa tiukkaa ja kaunista sidontaa – ollaan läsnä ja annetaan toisen tuntea köyden välityksellä.

Tähän aiheeseen pääsin tutustumaan, kun vierailin marraskuun harmauden keskellä eräässä keskikokoisessa suomalaisessa kaupungissa. Siellä köysimestari, Iso J, ja hänen kumppaninsa, Pikku K, esittelivät minulle kinbakua.

Myös kinbakussa on erilaisia alalajeja, mutta pitääksemme tarinan yksinkertaisena, keskitymme nyt sellaiseen kinbakuun, jossa tunneyhteys sitojan ja sidottavan välillä on keskiössä. Parisuhteessa köysi voi toimia apua kommunikoinnissa – sillä voi ohjastaa, antaa turvan tunnetta, laittaa toinen esille, tehdä toisesta kaunis, ylistää, kontrolloida ja yllättää. Sitojan vallassa on se, miten tunnelma vaihtuu. Eroottinen sidonta vaatii täydellisen keskittymisen parin välillä, eikä sitä voi tehdä puolivillaisesti – vaan hetkessä on oltava koko mielellä ja keholla mukana.

Todellista mindfulnessia siis!

Kinbakuun tutustuminen oli toki jännittävää mestarin näyttäessä sitomista, mutta ei likaista. Köysi loi uskomattoman latauksen sitojan ja sidottavan välille.

Kaikissa sitomisleikeissä tekniikka on hyvä hallita, myös turvallisuuden vuoksi. Varsinkin alussa asiat kannattaa tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta tekniikan sijaan voitte keskittyä yhteiseen hetkeen – mitä siinä tapahtuu, niin tunteen tasolla, kuin miten sidottava reagoi köyteen.

Sitojalla tulee olla tahto antaa toiselle osapuolelle mitä hän tarvitsee. Silloin kun sidontaa aloitetaan – on pakko keskustella. Miltä tämä tuntuu? Mitä haluat?

Samalla kun köysi tuo kontrollin, tuo se myös turvan. Kun köysi on tiukalla, niin sidottava tietää, että tilanteessa ollaan läsnä. Kinbakussa köysi on väline keskinäiseen vuorovaikutukseen.

Sidonnalla voidaan tasapainottaa parin dynamiikkaa. Jos toinen päsmää suhteessa, niin narut voidaan antaa hetkeksi toiselle. Tällöin toiseen on luotettava ja tunnusteltava mitä tuntemuksia vallan pois antaminen tuo.

Sitominen voikin olla tapa syventää suhdetta ja tutustua toisiinsa sekä itseensä. 

Vierailu köysimestarin luona avasi aihetta melkoisesti, joten uskoisin jatkavani aiheesta lisää myöhemminkin.

Heräsikö ajatuksia? Kerro se meille!

11 + 2 =