Päiviesi merkityksellisyys!

Korona, ilmastonmuutos, Putin, Amerikan presidentinvaalit, rasva, liukas tie, tulevan marraskuun pimeys… Maailmassa on valtavasti huolia ja uhkia. Toisinaan sitä miettii, että kohta kuolemme kaikki! Vaan hetkinen… totta! Kaikkihan me kuolemme lopulta.

 

Kuoleman vastakohta on elämä ja elämä tapahtuu juuri nyt. Elätkö siis elämääsi, vai elätkö huoliasi?

Parisuhde- ja seksuaalineuvoja Jonna Närhi

21.10.2020 | Parisuhde- ja seksuaalineuvoja, seksologi Jonna Närhi

Jokainen täällä oleva on saanut elämän lahjan, oli se sitten minkä pituinen tahansa. Joillain se kestää päivän, toisilla sata vuotta. Toivoisin, että jokainen meistä voisi elää merkityksellisen elämän, sellaisen, johon itse voi olla tyytyväinen.

Sanotaan että yhdeksän kymmenestä huolestamme ovat turhia. Ne ovat epäolennaisia. Yhdeksän kymmenestä huolestamme ovat vain luomiamme skenaarioita, jotka harvoin edes toteutuvat. Mikäli ne toteutuvat, niin sitten meidän tulee elää niiden kanssa, jos vain elämä jatkuu. Kaikkia tapahtumia emme voi hallita, mutta sen voimme aina päättää, että miten me suhtaudumme tapahtumiin.

Mitä hyvään elämään kuuluu? Itse koen, että oma elämäni on nyt hyvää niiltä osin kuin voin siihen itse vaikuttaa, siihen kuuluu ymmärtävä, antoisa parisuhde, joka kantaa vaikeissakin paikoissa, lapset, jotka puhkeavat kukkaan, kun heitä ravitsemme, työ, joka on merkityksellistä ja antoisaa, maailman mahtavin ystäväpiiri ja harrastukset, jotka hoitavat mieltäni ja kehoani.

Tuo kaikki voi kadota jo tänään tai huomenna, mutta koen, että vaikka niin kävisikin, niin minun ei tarvitse katua mitään. En ole eläessäni ikinä epäonnistunut. Etkä sinäkään, jos sisäistät seuraavan moton; ”opin tai onnistun”!

Oppia on välillä tullut niin maan perkeleesti ja välillä tuntunut liialtakin. Elä elämäsi omana itsenäsi, takki auki ja piilottelematta, juuri sillä tavalla kuin sinusta tuntuu parhaimmalta. Kukaan toinen ei voi tulla meille sanomaan, miten meidän tulisi elää, vaan jokaisen täytyy löytää oma polkunsa itse, vaikka se välillä vaatisi mutaisissa ojissa rämpimistä.

Raaka totuus on, että ilman elämän antamaa paskakuormaa emme ymmärtäisi arvostaa niitä hyviä hetkiä ja tärkeitä tyyppejä, joita elämässämme on. Minäkään en olisi minä, jos en olisi kohdannut niitä vaikeita hetkiä, joita eteeni on tullut. Se mikä on merkinnyt eniten, on oma asenteeni näitä vaikeuksia kohtaan, vaikka olisin vajonnut surkutteluun, niin silti olen sieltä aina ylös noussut ja nousen vastakin. Päättäväisyys ja usko itseensä on myös edellytys sille, että voi olla yrittäjä.

Elämän tarkoitus on tuottaa hyvää itselle ja kanssaihmisillemme. Elämästä on lupa nauttia! Myös parisuhteemme tulisi olla se keidas, johon pääsemme lepäämään ja keräämään voimavaroja.

Kolmas Nainen lauloi hyvästä ja kauniista. Voimme elää hyvää ja kaunista elämää, nyt heti. Meidän täytyy vain päästää negatiivisuuden kierteestä irti ja tuoda näihin jäljellä oleviin päiviimme mahdollisimman paljon hyvää ja kaunista. Arki on meillä kaikilla, joten eletään myös arjessa. Pienet hetket ovat parhaita. Onnen ei pidä olla vain unelma.

Tämä kirjoitus on omistettu eräälle lähipiirini taistelijalle, joka osaa arvostaa elämän kauneutta ja nauttia niistä pienistäkin onnen hileistä.

Heräsikö ajatuksia? Kerro se meille!

4 + 14 =