Parisuhde voimavaraksi:

3+1 vinkkiä parempaan parisuhteeseen!

16.4.2020 | Jonna Närhi, parisuhde- ja seksuaalineuvoja

Kirjoitin vinkeistä tiivistelmät alle, mutta ennen kaikkea suosittelen katsomaan napakan neljän minuutin videon aiheesta! Filmitallenteella on pieniä tärppejä, joilla on suuri vaikutus parisuhteen laatuun.

Olkaa rohkeita ja kokeilkaa. Kokeilkaa usein, niin siitä tulee tapa!

#1

Älä oleta (vaan kysy)

 

Älä pidä mitään itsestäänselvyytenä. Kasvamme ihmisinä ja etenkin pitkissä suhteissa tapaamme toimia sen mukaan mihin olemme tottuneet, emmekä sen mukaan mitä olemme nyt. Päivittäkää suhteenne joka päivä, kysymällä. Jättäkää oletukset, teillä on kaksi korvaa ja yksi suu – puhu vähemmän, kuuntele enemmän.

#2

Parisuhteen unelmakartta

Unelmakartan voi tehdä monella tapaa. Haaveillen jalavan alla vierekkäin, pöydän äärellä keräten kuvia ja kirjoittaen teille tärkeitä asioita. Laittakaa unelmakarttaanne konkreettisia asioita, joita voitte saavuttaa seuraavan vuoden sisällä. Sellaisia asioita, joiden eteen voitte tehdä joka päivä jonkun pienen asian. Pyrkikää selkeisiin visioihin, asioihin joita todella haluatte! Älkää välittäkö tuntuuko niiden saavuttaminen realistiselta. Vuoden päästä luultavasti huomaatte että olette edistyneet matkalla enemmän kun uskoittekaan. Ennen kaikkea matkanne on nyt yhteinen matka.

#3

Missä voin auttaa?

Tämä on kaikista konkreettisin harjoitus arkeen ja ehkä jopa helpoin toteuttaa. Kysy missä toinen tarvitsee apua, tai vielä parempi – tee itse jokin kotityö, jonka sinun kumppanisi yleensä tekee! Kaavoja täytyy rikkoa välillä, tai elämä muuttuu kaavamaiseksi laahustamiseksi. Näihin hommiin menee yleensä muutamasta minuutista puoleen tuntiin, joten se ei vie juurikaan aikaamme. Sen sijaan vaikutus tämän muutaman minuutin käyttämisestä on järisyttävän positiivinen parisuhteellesi.

BONUS!

Kosketa

Kosketa kumppaniasi kolmella tavalla:

Lujasti, niin että hän tuntee olevansa turvassa.

Hellästi, anna kosketuksesi hoivata.

Eroottisesti, niin että toinen tietää sinun haluavan häntä.

Tämän jälkeen keskustelkaa siitä mikä kosketus tuntui parhaimmalta juuri hänestä. Kosketus, jota kumppanimme kaipaa, saattaa olla erilainen mitä itse kaipaamme.

Jonna Närhi

~ Parisuhde- ja seksuaalineuvoja Jonna Närhi Intohimohuoltamosta